Ugnspannkaka - Fakta och information om Ugnspannkaka









Recept på ugnspannkaka

Det finns mängder med olika receptugnspannkaka men här listas bara de allra bästa recepten. Tänk på att våga variera recepten efter tycke och smak men glöm in att komma ihåg vad du har gjort.

Klassiskt recept på ugnspannkaka

Ingredienser för 4 portioner

Ugnspannkaka
  • 250 g ägg - cirka 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 40 g smör

Tillagning

  • Sätt in ugnen på 225 grader
  • Vispa mjöl och 2 dl av mjölken till en slät smet
  • Tillsätt salt, äggen och resten av mjölken och vispa till en jämn smet
  • Smält smöret och rör ner det i smeten
  • Häll smeten till ugnspannkakan i en smord långpanna
  • Grädda i 24 minuter
  • Servera ugnspannkakan med sylt eller socker


Recept för krämig ugnspannkaka

Ingredienser för 3 portioner

    Ugnspannkaka
  • 180 g ägg - cirka 3 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 3 msk smör

Tillagning

  • Sätt in ugnen på 225 grader
  • Blanda mjöl och salt
  • Vispa i hälften av mjölken och fortsätt röra tills du får en slät smet
  • Tillsätt i resten av mjölken och äggen under omrörning
  • Fördel är om du kan låta smeten vila och svälla 30 minuter
  • Häll smeten till ugnspannkakan i en smord långpanna
  • Grädda i 27 minuter
  • Servera ugnspannkakan med blåbärssylt

Recept för ugnspannkaka med Bacon

Ingredienser för 3 portioner

    Ugnspannkaka
  • 180 g ägg - cirka 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 paket bacon - cirka 140 g

Tillagning

  • Sätt in ugnen på 225 grader
  • Strimla baconet i en stor ugnssäker form
  • Ställ in baconet i ugnen i 5 minuter
  • Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet
  • Tillsätt i resten av mjölken och äggen under omrörning
  • Häll smeten till ugnspannkakan över baconet i den ugnssäkra formen
  • Häll smeten i en smord långpanna
  • Grädda i 25 minuter
  • Servera ugnspannkakan med blåbärssylt